A Sarkadi Általános Iskola Kossuth utcai székhelyintézményének 4.a osztálya 2018.október 19-én 2 csapattal is sikeresen szerepelt, „Sarkadi Betyárok” csapatnévvel a XXII. Békéscsabai Kolbászfesztivál Ifjúsági kolbásztöltő versenyén. A felkészült csapattagok az 588 és 598-as asztaloknál rutinosan kezdték meg a munkát. A zsűritagok folyamatosan figyelték a munkálatokat. A csapattagoknak nem okozott gondot a kolbászgyúrás és töltés, így mindkét csapat idő előtt elkészült .

A délutánt az osztály játszóházban töltötte, ahol a szokásos játékokon kívül a virtuális programokat is kipróbálhatták a gyerekek. Az eredményhirdetést izgatottan várták. A zsűri értékelése után a „ Sarkadi Betyárok” munkáját a Sarkad Város Önkormányzata által felajánlott különdíjjal jutalmazták, melyet dr. Mokán István polgármester úr és Pappné Szabó Erzsébet iskolánk igazgatóasszonya adta át. A gyerekek öröme fokozódott, mikor nagy meglepetésünkre a helyezetek sorolásánál az 588-as asztalnál munkálkodó csapatot az előkelő III. hellyel és 30 000 ft-tal díjazták. A csapat tagjai: Bordás Bence, Kovalik Karolina, Kölüs Szabolcs, Peres Zoé, Molnárné Elek Ágnes tanító néni és Bordás Zoltán „segítő apuka” Szurkolótársak : Farkas Róbert , Óré László, Bordásné Magyari Andrea, Kovalik Józsefné szülők.

Az 598-as szintén nyertes csapat tagjai: Boros János Nimród, Dóró Boglárka, Jenei Krisztián, Farkas Tibor, Szilágyiné Hajdák Éva tanító néni, Boros János „segítő apuka”, Szurkolótársak: Rácz Korina, Sárközi Renáta, Boros Mónika Viven, Borosné Baracsi Mónika szülő.

Mindkét nyertes csapatnak gratulálunk!

Ezúton szeretnénk mindenkinek megköszönni, aki anyagi támogatásával vagy munkájával hozzájárult gyermekeink sikeréhez : Sarkad Város Önkormányzata dr. Mokán István polgármester úr, Sarkadi 1.sz. Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány, Sarkadi Általános Iskola, Pappné Szabó Erzsébet intézményvezető, a szülők részéről köszönjük Borosné Baracsi Mónika, Boros János, Bordásné Magyari Andrea, Bordás Zoltán, Kovalik Józsefné munkáját és Karika Ibolya hozzájárulását az asztaldíszítéshez. Köszönjük Molnárné Elek Ágnes és Szilágyiné Hajdák Éva tanító nénik elhivatott munkáját.

A szülők nevében:

Bordásné Magyari Andrea