Farsang az alsó tagozaton

2018/19-es tanév

Alsó tagozat

Sarkadi Általános Iskola, Kossuth utca 17.

Idén iskolánkban február 22-én, pénteken került megrendezésre a farsangi ünnepség. Az egyéni jelmezesek helyett ebben a tanévben az osztályok készültek különböző produkciókkal. Voltak számok, voltak Túró Rudik. Sokan különböző táncokat mutattak be, de a 101 kiskutya sem hiányozhatott a csoportos bemutatkozók közül.

Iskolánkban hagyomány, hogy farsangkor a 4. évfolyamosok egy királyi udvartartást varázsolnak elénk. Hercegek, hercegnők, udvarhölgyek, urak és dámák lepik el a tánctermet, hogy megnyissák a karnevált.  A nyitótánchoz azonban hercegnő és herceg is illik. Minden évben olyanok, akik a négy év alatt kitűnő tanulmányi eredményükkel és példamutató magatartásukkal kivívták alattvalóik elismerését. A 2018/19-es tanévben a hercegnői címet Kovalik Karolina, a hercegi címet Bordás Bence 4. a osztályos tanulók nyerték el. Ebben az évben is a hercegi pár udvartartásához két udvarhölgy és ifjú párjaik is csatlakoztak.  Az egyik pár Horváth Ketrin 4.b és Farkas Tibor Arnold 4. a osztályos tanulók. A másik pár Dóró Boglárka és Boros János Nimród 4. a osztályos tanulók. Ők azok, akik a farsangi bált megnyithatták.

 A bemutatók után következett a várva várt tombolasorsolás. Sajnos nem nyerhetett mindenki, viszont kellemes élményekkel zárult a délelőtt.

Sarkad, 2019. február 28.

Tariné Sarkadi Erika

mkv.