Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a digitális munkarend 2020.03.16.-i életbe lépése kapcsán az alábbi információkat adhatom:

  • A közétkeztetés változni fog, ennek részletei Sarkad Város polgármesterének tájékoztatása alapján kidolgozás alatt vannak. Mivel ez önkormányzati feladat minden ezzel kapcsolatos információt meg fognak találni a város hivatalos Facebook oldalán. A közétkeztetési intézmény vezetője és iskolánk napi kapcsolatban van.
    Kötegyán Község Önkormányzata hasonló módon, a település Facebook oldalán teszi közzé a közétkeztetéssel kapcsolatos aktuális információkat. Polgármester asszony tájékoztatója szerint a gyermekétkeztetés továbbra is biztosított, de az étel eljuttatásáról a későbbiekben adnak tájékoztatást.
  • A gyermekfelügyeleti csoportok megszervezése 03. 16.-án a Kossuth utcán és Gyulai úton, majd 03.17.-től a Kossuth utcán történik.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy a közös felelősségvállalás jegyében és a gyermekek érdekét szem előtt tartva csak azok a kedves szülők jelentkezzenek felügyeleti kérelemmel, akik számára nincs más lehetőség, elengedhetetlen a munkahelyükön való megjelenés (pl. közszolgálati dolgozók, egészségügyi dolgozók, szociális szférában dolgozók, stb.), illetve akiknek semmilyen más módon nem sikerül gyermekük biztonságos elhelyezését megoldani! Igyekszünk segíteni Önöket, de ebben a kérdésben felelősségteljes állampolgári magatartásra, mérlegelésre és együtt gondolkodásra van szükség. Pedagógusaink folyamatosan keresik Önöket, kérem, megkeresésükre feltétlen reagáljanak! A gyermekfelügyeleti ellátásban lévő gyermekek étkezése biztosított, amennyiben ebben a hónapban kértek ellátást.

  • A digitális oktatás során a tananyagok tanulók számára történő eljuttatása a feladatkiosztás és a számonkérés 03.16.-03.20. között kerül megszervezésre. Türelmüket és megértésüket kérem, hiszen a mindenki számára legoptimálisabb megoldást igyekszünk kivitelezni.
  • A pedagógusaink folyamatosan keresik és tájékoztatják Önöket, de fontos, hogy Önök is igyekezzenek kontaktusba kerülni velünk (telefon, chat, e-mail, KRÉTA e-ügyintézés)
  • Az otthoni tanuláshoz szükség lesz az iskolában maradt taneszközökre. Az ütemezett hazaszállítás 03.17.-én kezdődik, de a csoportos megjelenés és veszélyhelyzet elkerülésének érdekében kérem, hogy szigorúan tartsák be az osztályfőnök által egyeztetett időpontokat, melyeket 03.16.-án juttatunk el Önökhöz.
  • Újfent szeretném megkérni Önöket, hogy a digitális munkarend ideje alatt gyermekeiket saját egészségük védelmének érdekében tartsák otthon, hiszen minden nap tanítás van a jövőben is. A gyermekeknek otthon is folyamatosan készülni kell. Előrehaladásukat számonkérésekkel ellenőrizzük. A napi otthoni tanulás időbeosztását segítő házi tanrendmintát fogunk eljuttatni Önökhöz, ami segíthet a gyermek napirendéjnek kialakításában. Türelmüket, együttgondolkodásukat köszönjük! Itt hívom fel a figyelmet, hogy gyermekük érdekében a nagyobb gyermekcsoportok kialakulását ne támogassák!
  • Végezetül felhívom a figyelmüket, hogy a gyermek előrehaladását regisztráló KRÉTA rendszer a továbbiakban a digitális tanulás egyik színtere lehet/lesz, ezért mivel a rendszerben minden tanuló hozzáféréssel rendelkezik, tájékoztatásokat, házi feladatokat fogunk eljuttatni az Önök és gyermekeik részére a felületen. Számíthatnak ezen a felületen megjelenő számonkérést célzó kérdőívekre is.

 

Tisztelettel:

Pappné Szabó Erzsébet

intézményvezető