Kossuth utcai székhely

Vezetője: Tóth Zoltánné

A Kossuth utcai székhelyintézmény sok szeretettel és teljesen megújulva  várja leendő kisdiákjait a következő tanévben. Iskolánkban alsó tagozaton iskolaotthonos oktatás folyik, amely segíti az óvodából érkező gyerekek átállását a „komoly” iskolássá válás folyamatában.

Hagyományosan színes versenyek, témanapok és témahetek  segítik a gyerekeket az egész napos iskolai életben . A szabadidős programokba játékos informatika, művészeti, sportfoglalkozások, logikai játékok, életgyakorlat alapú foglalkozások, valamint a tanításra ráhangoló órák vannak beépítve. A Leg a Láb Alapfokú Művészeti Iskola rajzot és népi táncot is oktat.

Nevelőink gyakorlott, évek óta tanító pedagógusok. Munkájukat segíti a 2021-ben átadásra kerülő, két legkorszerűbb eszközökkel felszerelt informatika terem, színházterem, természettudományos szaktanterem, új sportcsarnok. Tervezzük a művészeti oktatás palettájának kiszélesítését, a tánc és rajz mellé jövőre hangszeres oktatás lehetőségei is megteremtődnek.  A Komplex Alapprogram bevezetésével olyan iskolai környezetet igyekszünk kialakítani, ahol minden gyermek a legtöbbet tudja kihozni magából. A differenciáló és kooperáló tanulásszervezés elősegíti a hatékonyságot, eredményességet, méltányosságot, és a konfliktusmentes, demokratikus együttműködést.

Várunk mindenkit szeretettel!

Tóth Zoltánné (Julika néni)